Sidor

fredag 14 augusti 2015

Jordgubbstårta

Jag trodde verkligen jag redan lagt upp receptet på min jordgubbstårta, men det hade jag visst inte, så här kommer det även om det är i senaste laget! Det finns många liknande på nätet, jag har utgått från den här.




Jordgubbstårta

Sockerkaksbotten
4 ägg
1,5 dl socker
1 dl dinkelmjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk vaniljpulver
1,5 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker fluffigt, vänd ner mjöl och bakpulver. Smörj en form med lite smör eller kokosolja, och strö på kokosflingor. Häll i smeten, grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i 20-30 minuter. Låt svalna helt (går ännu bättra att göra dagen innan). Ju mindre form desto högre tårta!

Fyllning
3 dl vispgrädde, hårt vispad (tar man en knivsudd bakpulver i så kan man vispa den hårdare utan att den blir till smör)
225 g philadelphia (går bra med light)
ca 1-2 dl florsocker beroende på hur söta jordgubbarna är
1 tsk vaniljpulver
1 liter hackade jordgubbar

Vispa ihop philadelphian med florsockret och vaniljsockret, vänd ihop med den vispade grädden och rör till sist ner jordgubbarna. Jag använde fyllningen i båda lagren i tårtan, och det går även att ha den utanpå om man vill!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar