Lindas äppelpaj
100 g smör
5-7 dl havregryn
ca 1 dl dinkelmjöl
2 msk mörk sirap
2 msk socker
Smält smöret, blanda i sirap och socker. Tillsätt sedan så pass mycket havregryn att det mesta av smöret sugs upp - tillsätt därpå lite mjöl för att binda ihop det hela. Dela smeten i 2 - häll en halva i en pajform (ca 25 cm in diameter, alltså inte så jättestor) och platta ut till en liten botten med baksidan av skeden. Blanda sedan följande:
3 dl creme fraiche
2 msk socker
2 äggulor
ca 1 msk riven ingefära
till en slät smet och häll på botten. Skiva 4 äpplen, stek i lite smör, kanel, kardemumma och socker. Lägg ovanpå "såsen". Överst ska man smula resterande del av degen (den ni hade i botten - du har väl inte ätit upp resten???). Sätt in i ugnen 200 grader i ca 30 minuter. Låt den stå ca 10-15 minuter innan ni äter!
Man skulle ju haft en bild på pajen, men det hanns lixom inte med.... |
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar