Känner mig rätt nöjd ändå, med tanke på att jag inte hade några riktigt bra "verktyg". Hade nog behövt en skalpell, och lite mer tid :) |
Pumpkin Pie
Deg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk socker
1 äggula.
Smula ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa, tillsätt äggulan och jobba ihop till en del. Kavla ut och lägg i en pajform, nagga och låt sedan vila i kylen i 30 minuter.
Fyllning:
4 dl pumpapure, dvs innehållet (minus kärndelen och det trådiga i mitten) som du skapat ut från pumpan och låtit stå i 175 grader i ugnen i ca 45 minuter, och därefter mixat till en slät puré.
1½ dl socker
1 tsk kanel
½ tsk ingefära
1 krm kryddnejlika
1 krm muskotnöt
3 ägg
Vispa ihop till en slät smet. Vispa därefter:
2 dl creme fraiche till ett fast fluff, och vänd ner det i pumpasmeten.
Grädda pajskalet i 10 minuter på 200 grader, sedan häller du i fyllningen i skalet och gräddar i ytterligare 40 minuter (kontrollera att smeten stannat innan du tar ut den).
Eftersom det är lite "pepparkakskryddor" i smeten så testade jag att servera den ljummen med lingongrädde, det passade utmärkt! Tror däremot att den kommer vara godare i morgon, när den stått till sig över natten...
Volia, det färdiga resultatet, i taskig inomhusbelysning i vintermörkret. Smakar lite som pepparkaka, men är väldigt saftigt och ganska mild i kryddningen. |
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar