De av er som var på cocktailfesten fick ju testa mitt knäckebröd, och några av er har frågat efter receptet, så här kommer det!
Knäckebröd
25g jäst - smula ner i en bunke
2,5 dl mjölk (lite ljummad) att lösa upp jästen i
2 tsk honung
½ tsk salt
Tillsätt sedan ca 4-5 dl mjöl, jag blandade fullkornsdinkel, rågsikt och grahamsmjöl, och kör i en typ kitchen aid i ca 5 minuter (eller knåda för hand, såklart).
Låt jäsa övertäckt i en timme. Dela sedan degen i 4 delar, varje del ska kavlas ut så tunt att det täcker en hel plåt. Antingen kan man köra dem naturella, eller så kan man pensla med ägg och strö på tex sesamfrön och pumpafrön - jag gjorde även en plåt med lite cayennepeppar på, det blev också väldigt gott! Det är lättare att dela knäckebröden om man skär lite i degen när den ligger på plåten, innan man gräddar den.
200 grader, i mitten av ugnen, i ca 12 minuter! Det gör inget om det inte är helt stenhårt när man tar ut det, det torkar lite utanför ugnen oxå.
torsdag 26 december 2013
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar