onsdag 12 februari 2014

Tacopaj

Blev väldigt förvånad och glatt överraskad idag när jag gjorde LCHF paj med 56kilo's pajdeg - den var ju mycket godare än vanlig pajdeg! Jag är inte sådär jätteförtjust i vanlig deg, tycker mest den blir... jolmig, men den här blev ju frasig och smakrik! Ja ok, den blev ju lite mer geggig när man lagt i allt blött såklart, men efter jag hade bakat den i ugnen smakade jag på kanterna... ett par gånger eller så.. ;-) Resten av pajen är eget recept!

Hmmm, det blir inte så bra belysning när man fotar nu, inne i köket i mörkret. 


Pajdeg enligt 56kilo.se
0,5 dl skalade sesamfrön - mixa till ett mjöl (går bra med handmixer)
3 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk eller psylliumfrön
1 tsk salt
40 g riktigt mjukt smör
1 ägg

Arbeta ihop degen och låt den vila i kylen en stund, så blir den lättare att platta ut i formen. Tryck ut den i en vanlig pajform (eller nåt med högre kanter, det är mycket fyllning) och nagga den, kör in den i ugnen på 175 grader i 12-15 minuter. Ät inte upp ALLT när du tar ut den (den ska få lite färg så blir den godast).

Tacopaj
800 g köttfärs - stek och krydda ordentligt enligt egen smak.
hackad lök, vitlök och chili - tillsätt och bryn lite mer
2 burkar krossad tomat
kalvfond
lite chilisås - tillsätt och låt det puttra ihop 5-10 minuter.

Häll köttfärsen i pajformen. Lägg över en ask halverade cocktailtomater.

Blanda 2 burkar lätt creme fraiche
1 liten burk tacosås
ca 1 dl riven ost
jalapenos (om inte barnen ska äta)
Krydda med salt, peppar och ev. lite chili av valfritt slag.

Häll såsen över köttfärsen - strö över lite mer ost, och gratinera i 225 grader i ca 20 minuter.
Blir en stor, tjock paj (eller mer som en gratäng, den blir rätt såsig), så ta inte en låg form. Servera med en god sallad!

Haha, otacksam mat att fota... Men det blir sjukt gott!
Har jag räknat rätt bör näringsvärdet per bit bli ungefär enligt följande:
511 kcal
30,6 g protein, 9,5 g kolhydrater, 40,5 g fett

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar