Hmmm, det blir inte så bra belysning när man fotar nu, inne i köket i mörkret. |
Pajdeg enligt 56kilo.se
0,5 dl skalade sesamfrön - mixa till ett mjöl (går bra med handmixer)
3 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk eller psylliumfrön
1 tsk salt
40 g riktigt mjukt smör
1 ägg
Arbeta ihop degen och låt den vila i kylen en stund, så blir den lättare att platta ut i formen. Tryck ut den i en vanlig pajform (eller nåt med högre kanter, det är mycket fyllning) och nagga den, kör in den i ugnen på 175 grader i 12-15 minuter. Ät inte upp ALLT när du tar ut den (den ska få lite färg så blir den godast).
Tacopaj
800 g köttfärs - stek och krydda ordentligt enligt egen smak.
hackad lök, vitlök och chili - tillsätt och bryn lite mer
2 burkar krossad tomat
kalvfond
lite chilisås - tillsätt och låt det puttra ihop 5-10 minuter.
Häll köttfärsen i pajformen. Lägg över en ask halverade cocktailtomater.
Blanda 2 burkar lätt creme fraiche
1 liten burk tacosås
ca 1 dl riven ost
jalapenos (om inte barnen ska äta)
Krydda med salt, peppar och ev. lite chili av valfritt slag.
Häll såsen över köttfärsen - strö över lite mer ost, och gratinera i 225 grader i ca 20 minuter.
Blir en stor, tjock paj (eller mer som en gratäng, den blir rätt såsig), så ta inte en låg form. Servera med en god sallad!
Haha, otacksam mat att fota... Men det blir sjukt gott! |
511 kcal
30,6 g protein, 9,5 g kolhydrater, 40,5 g fett
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar