Det blir ganska mycket av den här satsen, minst 6 rätt stora portioner! |
5 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk vaniljpulver
0,5 tsk salt
0,5 dl finhackad, torkad frukt (jag hade dadlar och katrinplommon)
Rör ihop de torra ingredienserna, och blanda sedan ihop de blöta:
5 dl mjölk
2 ägg
1 mosad banan (det här är 1 dl honung i originalreceptet, men jag tyckte det blev perfekt med en mosad banan i stället!)
Rör ihop och häll i en smord pajform (ca 24 cm i diameter och gärna med lite högre kanter).
Topping (den här delen är väl minst nyttig, det funkar ju utan, men den gör helt klart sitt för att det här ska bli en riktig höjdare:
2 msk smält kokosolja
2 msk honung
1 dl frön - pumpakärnor och sesamfrön
Rör ihop och ringla över puddingen, och strö därefter över 1-2 nävar
frysta bär.
Kör in i ugnen i mitten i ca 30 minuter på 175 grader - höj till 225 de sista 5 minuterna.
Jag serverade den med vaniljkvarg (rör ihop vaniljpulver o kvarg med lite kokosmjölk/grädde), kakaonibs, skuret äpple och kanel. |
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar