Oxrullader med vulkansås
ca 8 st lövbiffar, helst breda (mina egenskurna blev lite för smala egentligen)
1 pkt bacon
1 köttkorv (ja, en sån där grå, sladdrig sak. Jag återkommer till detta).
1 rödlök
persilja (om man har, annars kan man strunta i det)
rödvin - gärna minst 5 dl
grönsaksbuljong (2 tärningar till 5 dl vatten)
lagerblad
nejlikor
vetemjöl
Börja med att hacka och fräsa löken. Sen tar du köttkorven (JO, det ska vara köttkorv, det här kommer inte ens att likna den bilden du får in i huvudet så du MÅSTE prova!), klipper upp den i ena änden och roar dig med att trycka ut innehållet i stekpannan med löken. Den är ganska degig, så nu får man hacka lite i den, så att den blir lite som köttfärs. Bryn tills den är genomstekt (passa på att smaka på den med, helt allvarligt så kommer du aldrig tro att det är köttkorv!) och ställ åt sidan. Lägg nu ut lövbiffarna på nåt underlag (folie är smidigt), salta lite och peppra mycket och lägg en baconskiva på varje. Sen lägger du ca 1 matsked av köttkorvsfyllningen på varje köttbit, i ena änden.
Som sagt, helst lite bredare lövbiffar än mina. |
Hmm, rått kött ser liksom inte så gott ut på bild ser jag. |
Lägg ner resten av köttkorven med, om det finns nån kvar. Är det lite bränt i botten av grytan kan det vara bra att ta med en lök eller så för att få bort den brända smaken (källa: mormor) |
Ok, köttgrytor ser inte jätteupphetsande ut på bild helt enkelt. |
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar