Knäckig Äppelpaj, 8 portioner
6-8 äpplen
125 g smör
0,75 dl grädde
0,75 dl mörk sirap
2 dl socker
2 dl mjöl
3 dl havregryn
1 tsk bakpulver
Skär äpplena i skivor och lägg i en form. Strö över en gnutta socker och massor med kanel.
Smält smöret och rör ner grädde (matlagningsgrädde går bra) och sirap. Rör ner de torra ingredienserna i kastrullen och värm på smeten ordentligt, så den nästan börjar koka. Häll / bred smeten över äpplena, och grädda sedan nederst i ugnen i 200 grader. Tiden här kan variera lite, men räkna med ungefär 30 minuter, man vill att pajen ska få ordentligt med färg för att bli knäckig, och äpplena ska bli mosiga, men den ska ju såklart inte bli bränd.
Ät och njut, med vaniljglass, vaniljsås eller vaniljvisp!
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar