Det enda man måste tänka på här är att degen ska ligga 2-5 dagar i kylen, så gör degen en vardagskväll om du vill baka med barnen till helgen!
Mormors pepparkakor
1 dl smält smör
2½ dl sirap, lite uppvärmd så den flyter lätt
1½ msk ingefära
½ msk malda nejlikor
½ tsk cederolja (finns vid karamellfärgerna i större affärer)
Rör ihop ovanstående (gärna i matberedare) i 5 minuter på låg hastighet för att få ut alla smaker.
5 dl farinsocker
1 msk bikarbonat
Blanda ner socker och bikarbonat, och kör sedan smeten ytterligare 2-3 minuter.
2½ dl grädde
½ - 1 kg vetemjöl (eller dinkelmjöl)
Vispa grädden tills den bildar mjuka toppar. Rör ner först grädde och sedan mjöl lite i taget tills du får en bra konsistens (som en bra kakdeg, den ska inte vara alltför kletigt men ändå mjuk). Låt den vila inplastad i kylen i 2-5 dygn innan du bakar ut pepparkakorna - helst på smörad plåt - i mitten av ugnen på 200 grader.
Nämen alltså, det GÅR bara inte att äta av den här degen. Ni vet kakdegsbitarna som finns i Ben & Jerrys Cookiedough? Det här är bättre.... |
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar