måndag 3 september 2012

Äppel päppel pirum parum

Ja vad tusan, man ska ju ta risker här i livet ibland, åtminstone välkalkylerade sådana. Men jag kanske ska förklara lite vad det handlar om - det började nämligen med att läkaren som jag besökte för att konstatera att jag (kanske???) har astma pratade lite om mina övriga allergier med, närmare bestämt matallergi. Han påstod att något jag hört flera gånger tidigare faktiskt stämmer - nämligen att man kan äta äpple även som allergiker om man micrar det på full effekt 10 sekunder först.

Har hört den "skrönan" från flera källor nu, så ikväll efter löprundan tänkte jag "vad fasen, jag får väl testa". Jag menar, jag har ändå betapred hemma om det skulle skita sig fullständigt. Så, in med äpplet i micron, och 10 sekunder senare såg det ut precis som - ett äpple. Det var inte varmt, eller annorlunda på något sätt, men jag bet i det och avvaktade lite på att hela munnen skulle börja klia, men det gjorde den inte! Helt galet, men jag åt upp hela äpplet, ska man göra nåt så ska man göra det ordentligt. Det var SÅÅÅÅ gott!!! Har inte kunnat äta råa äpplen på säkert 10 år, men jag har längtat!

Nu har det gått ungefär 10 minuter och jag lever ju än, skulle vilja äta ett till, men liiiiite försiktig får jag väl vara då....

Gissningsvis har ni tröttnat på min kanske inte så spännande historia för länge sedan, men jag kunde inte låta bli =) Dessutom har ni ju förklaringen om jag inte skulle dyka upp till jobbet i morgon... ;-)

1 kommentar :

  1. Det var ju jätteintressant! Undrar vad det är som händer på de tio sekunderna...

    SvaraRadera