torsdag 13 januari 2011

Bönor, Blomkål och Barmaskinka?

Vilket härligt väder det har varit idag! Skinande sol, och snön gnistrade, så jag, mamma och Lukas tog en promenad runt Munksjön. Det var så otroligt skönt att komma ut i solen lite och röra sig, tycker jag har känt mig halvt inlåst den här vintern när det varit så svårt att ta sig fram med barnvagnen i snön. Annars är jag helt för snö, det blir mycket trevligare än blask!

Ikväll blev det lite torsdagsmys (tror jag har nämnt det förut, men vi verkar alltid ha vårt fredagsmys på torsdagar) med parmesanchips, frästa haricots vertes samt blomkålspuré. Purén är en riktigt höjdare och den lär jag laga även när jag inte kör LCHF. Gör bara så här:

Koka blomkålsbuketter (jag tog en påse frysta) i ca 2 dl grädde. Det ser ut att vara för lite grädde, men tar man mer så blir det lätt för löst, i alla fall om man kokar på den frysta! När blomkålen är mjuk kör du med mixer till en slät puré, smaksätt med lite smör, salt och peppar.


Det SER inte så gott ut, men det var det, verkligen! Speciellt med ett glas vin till...

I morgon är det dags för simskolan för Oliver igen, och i morgon kväll och natt är jag gräsänka, så nu tänker jag alldeles strax gå och lägga mig så jag orkar med =)

1 kommentar :

  1. Gott! Jag ska prova blomkålspurén i helgen. Hoppas våra icke-lchf gäster gillar den...? KRAM

    SvaraRadera