söndag 10 november 2013

24-timmars chili

Åter en helg till handlingarna, och som vanligt hinner man inte med alls så mycket som man hoppats på. Vi har i alla fall fått klart hallen nu, med alla lister och smått jox, men jag har inte haft möjlighet att fota i dagsljus så jag får återkomma med bilder.

Därutöver har vi planerat inför en cocktailfest vi ska ha för min avdelning på jobbet, varit över hos grannarna på lite käk och trevligt snack, gått på bio med barnen och sett Flygplan (allvarligt talat, de kunde väl gjort NÅN mer twist på den så det inte hade varit en EXAKT kopia av Bilar?) , gjort en fotobok och lite annat smått och gott.

På tal om gott så har vi i helgen ätit en 24-timmars chili, sjukt gott och väldigt smidigt, här kommer receptet!

24-timmars chili
Kvällen innan:
Gnid in ca 1½ kg benfri fläskkarré med en kryddblandning bestående av:
tomatpure
pressad vitlök (mycket!)
chilipeppar / chilipulver
salt
spiskummin
peppar

Svårt att säga mått här, men tänk att det ska vara nog kryddor för att smaksätta hela köttbiten, så snåla inte!
Lägg i en ugnsfast form eller gryta, häll på 1 dl öl och sätt på locket. Nu ska den stå i ugnen över natten (ca 8 h) i 125 grader - det blir helt enkelt en Pulled Pork av den.

Morgonen:
Ta ut köttet och dra isär det med två gafflar. Tillsätt:
3 burkar krossad tomat
2 dl öl
2 burkar med bönor (jag tog svarta och canneloni)
2 hackade gröna chili's
2 hackade röda chili's
1 hackad torkad chili
2 hackade schalottenlökar
3-4 klyftor finhackad vitlök
3-4 msk tomatpuré

Så, nu är allt klart, förutom att den ska stå i ugnen ytterligare 4-8h på samma låga värme med lock då. Inte så mycket jobb, men den tar tid! Servera med en klick gräddfil och en rejäl näve nachos!

Det här är inte en maträtt som ser vacker ut, ska erkännas. Den hade iofs gjort sig bättre på bild i en skål med gräddfil och nachos, men vid det laget hade vi ju sällskap och då kan det ju kännas lite knasigt att dra upp kameran!

Missa nu inte heller att fujidirekt har halva priset på fotoböcker ett tag framöver, jag brukar försöka beställa så jag har lagom till det är dags med julklappar!

Koden nu är FOTOBOK50NOV2013 . Inga kommentarer :

Skicka en kommentar