torsdag 21 juli 2016

Malenas indiska linssallad

Det här receptet kommer från min kompis Malena, vars make är från Storbritannien (där de äter mycket indisk mat, ifall ni undrade över relevansen i den kopplingen). Jag har hittills gjort den här i två rätt stora omgångar, den är supergod nygjord och lite ljummen, men den funkar även finfint kall. Jättegott som tillbehör till grillat, behövs egentligen inte mycker mer än den här till!



Malenas indiska linssallad, 4 portioner (huvudtillbehör) eller 8 portioner (deltillbehör)

3 dl gröna linser
3-4 msk olivolja
2 msk bruna senapssfrön (ca en halv liten plastpåse, finns vid kryddorna)
2-3 vitlöksklyftor, krossade med en kniv (hackad vitlök funkar också)
2-3 torkade chilis ELLER 1 färsk röd (jag hade inga torkade andra gången)
1 citron (ekologisk)

Koka ca 3 dl gröna linser i lite saltat vatten enligt anvisningar på paketet.

Under tiden gör du den smaksättande oljan: Värm oljan i en liten kastrull, häll i senapsfröna när oljan blivit lite varm. Låt fröna "poppa" tills de i princip slutat knäppa, tillsätt sedan vitlök och chili och låt det dra på svag värme tills linserna är klara. När linserna är klara, häll av vattnet och häll över oljan över de varma linserna. Skiva ner citronen och låt det stå till sig en stund. Salta och peppra efter smak!





2 kommentarer :

  1. Ida Fridalius21 juli 2016 18:29

    Kul med lite nytt tillbehör till det grillade!

    SvaraRadera