Malenas indiska linssallad, 4 portioner (huvudtillbehör) eller 8 portioner (deltillbehör)
3 dl gröna linser
3-4 msk olivolja
2 msk bruna senapssfrön (ca en halv liten plastpåse, finns vid kryddorna)
2-3 vitlöksklyftor, krossade med en kniv (hackad vitlök funkar också)
2-3 torkade chilis ELLER 1 färsk röd (jag hade inga torkade andra gången)
1 citron (ekologisk)
Koka ca 3 dl gröna linser i lite saltat vatten enligt anvisningar på paketet.
Under tiden gör du den smaksättande oljan: Värm oljan i en liten kastrull, häll i senapsfröna när oljan blivit lite varm. Låt fröna "poppa" tills de i princip slutat knäppa, tillsätt sedan vitlök och chili och låt det dra på svag värme tills linserna är klara. När linserna är klara, häll av vattnet och häll över oljan över de varma linserna. Skiva ner citronen och låt det stå till sig en stund. Salta och peppra efter smak!
Kul med lite nytt tillbehör till det grillade!
SvaraRaderaJa, du måste testa!
Radera