Mjuk pepparkaka
3 dl havregryn
60 g vassleprotein med vaniljsmak
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 tsk kanel
1 tsk ingefära (mald)
½ tsk kryddnejlika (mald)
1 mosad banan
1 ägg
1 äggvita
2 dl fil (eller mjölk)
5 msk socker eller sötningsmedel
ev. pecannötter eller valfri nöt.
Mixa ihop allt med en stavmixer tills havregrynen är mixade, och häll i en rund hålform som är smord med kokosolja (eller smör, för den delen). Strö över lite pecannötter, om du känner för det =) Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20-25 minuter - den ska INTE vara helt torr i mitten utan ganska kladdig när du tar ut den.
Riktigt god, och föll även Lukas i smaken som åt två stora bitar. Ja ok, jag åt 3 bitar. Än så länge.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar