söndag 22 februari 2015

Matprepp inför veckan

Idag har jag vilodag, grymt skönt efter en vecka där jag fick all min träning att klaffa! En sak jag brukar försöka tänka på när det gäller träningen är att försöka få till så bra träning som möjligt i början av veckan - på så sätt känns det mer "lugnt" om det händer nåt oförutsett senare, tex VAB, förkylning eller om nåt annat kommer mellan.

Igår hade jag min ätardag, och passade på att njuta av både grillad surdegstoast, semla och god mat med kompisar! Oerhört skönt, och hjälper helt klart till när man känner att det är tungt i veckan.

För att jag nu ska få ihop den kommande veckan utan att behöva spendera allt för mycket tankekraft på maten så har jag förberett matlådor. Det är lite av en utmaning när man vill få ihop en matlåda som både är "rätt" näring i, och dessutom ska bli riktigt gott, men det är faktiskt lite roligt det med. Maken fick stå ute och frysa vid grillen idag, eftersom jag blev vansinnigt sugen på grillad fläskkarré ;-) Till det blir det ugnsbakad, färsk broccoli, och så ca 1 dl kall vitlökssås av kvarg och med örtkryddor i.

Lite grillad korv till barnen blev det med :)
Är man nu ute så vill ju såklart hönorna vara med och kolla vad man sysslar med oxå. 

I en annan matlåda ligger det nu en god soppa på blomkål och jordärtskocka, redd med philadelphia light. Den blir perfekt med en smörgås till! Förutom matlådorna så har jag lagat lax med romsås med, som vi ska äta till middag nu ikväll. Det är tur att jag älskar att laga mat!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar