tisdag 18 augusti 2015

Grillad anka med ljummen granatäppelsallad

I sommar har vi grillat mängder med revben och kamben, men ibland kan det ju vara gott att variera sina grillvanor, så i söndags blev det lite extra gott grillat - nämligen anka.




Grilla anka

Anka är suveränt att grilla, och man brukar hitta det i frysdisken (på tex citygross, ICA maxi eller coop), så det enda man behöver tänka på är att det tar ett dygn på sig att tina i kylen. För övrigt behöver du bara snitta fettkappan på två håll (så det blir som små fyrkanter) och så gnida in båda sidorna med valfri krydda (jag tog havssalt med vitlök och örter, samt svartpeppar) precis innan grillningen. Du behöver inte ens olja in ankan, kappans fett smälter (och ja, brinner) och ger lagom med fett åt båda sidor. Viktigt är att börja grilla med kappan nedåt, och grilla på hög, direkt värme, för ankan ska vara rosa inuti - ca 58-60 grader är lagom.

Granatäppelsallad

Koka matvete, bulgur eller quinoa, det du gillar bäst, med lite buljong. Låt den svalna något, och blanda den med övriga salladen, precis innan servering.



I min sallad hade jag:

Bulgur
Krispsallad
Fetaost
Cocktailtomater
Vårlök
Fetaost
Granatäppelkärnor

Kasta ihop allt precis innan servering, och dressa eventuellt med din favorit vinägrett.

Servera gärna med grillad endive, en söt, lite besk och väldigt trevlig grönsak att grilla enligt mig!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar