onsdag 17 augusti 2016

En dröm om .... landet??!

Kalla det medelålderskris eller kanske bara ett naturligt nästa steg, men vi har funderat en del över vår tillvaro den sista tiden där hemma. Det här är ju liksom första gången i livet när man inte har någon "naturlig" större förändring på gång - innan har man ju flyttat hemifrån, pluggat, skaffat första jobbet, skaffa nytt jobb, bygga hus, bilda familj osv osv. Nu är det typ... färdigt?

Det svåra här är väl egentligen att komma på exakt VAD är det jag/vi vill?!?! Skulle det hjälpa att byta jobb? Karriär? Eller ska man lägga om hela sitt liv lite mer? På det stora hela känner jag att jag skulle vilja att vi jobbade lite mindre - men då ska ju ändå ekonomin gå ihop, alternativt får man ju göra en grov ändring av livsstil (kan inte påstå att vår är extravagant på något sätt, vi går typ aldrig ut och käkar, vi shoppar inte särskilt mycket, men vi åker ju på semester. En gång om året, vill säga. ), men hur mycket är man beredd att ändra på för att gå ner i tid?

Jag känner att jag har börjat få en vag önskan (garanterat romantiserad men ändå) av att bo lite mer på landet, att kunna ha lite djur, för eget behov, och sköta om en liten gård. Vi har kollat läget lite vagt med barnen, och de var oväntat taggade på möjligheten att kunna ha lite mer djur?! Om jag (vi) fortsätter känna att det här kanske kunde vara en väg att gå, finns det för det första tusen frågor att få svar på (Hur sköter man en gård? Kan man ens gå plus minus noll? Funkar det att dra ner på sin vanliga arbetstid eller kommer man behöva minst lika mycket pengar som nu? Hur funkar det att ha djur? osv osv).

MEN, kanske, kanske har vi åtminstone fått något att hänga upp våra drömmar och planer på, vet man lite mer vad man vill så kan man ju försöka ta små myrsteg i rätt riktning...

På ett sätt kan man väl säga att vi tog ett första litet steg när vi skaffade våra hönor, faktiskt. 


PS, en tanke som också började spira lite smått vore att få skriva en bok, OM vi skulle flytta ut på landet så skulle det absolut kunna bli ämnet, kanske, kanske, kunde det ge en liten extra inkomst... någon gång.....

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar