fredag 26 augusti 2016

Friday Things

Yeay, det är fredag! Och jag ska spendera augusti's varmaste fredagskväll inne i en biosalong... jaja, så går det när man bokar två veckor i förväg. Men, här kommer veckans länktips (som vanligt handlar det allra mest om ätbart!)

  • Hösten är ofta ganska fullspäckad med "event", dvs middagar, AW's och fester tycker jag. Eller så kanske man bara känner för att lyxa till en alldeles vanlig tisdag - i vilket fall så tyckte jag att den här ugnsgratinerade chèvre'n på surdegsbröd lät väldigt, väldigt god. Kika gärna mer på Catarina Königs recept (hon från Mästerkocken), tyckte hon hade mycket goda och inte så komplicerade recept på sin sida.
  • Jag tillhör den skaran människor som visserligen tycker att grönkålschips låter ganska gott, men som känner att det är himlans mycket jobb för några skruttans kålblad. Grönkålspesto låter däremot som ett himlans intressant alternativ, både till ett gott bröd och till pasta (kikärtspasta, aka bönpasta,  för min del, annars får jag ont i magen).
  • Alltså ostkaka är ju en efterrätt/mellis som är gravt underskattad. Det är ju faktiskt grymt gott, och gör man det med "rätt" ingredienser blir den riktigt bra som mellis. Här finns en kesokaka/ostkaka som liknar min nyttiga kesokaka, det får nog bli en sån till helgen!
  • Vill man falla ur ramarna lite mer så hittade jag det här receptet på Vit chokladkladdkaka, även om jag själv måste säga att jag skippar daimgrädde - har jättesvårt för hård choklad och grädde i kombo. 
  • Nu har inte vi något körsbärsträ, eller snarare bigarrå-träd, och jag är dessutom allergisk mot körsbär, annars såg den här sodan grym ut. Hör bara - Cherry Vanilla Soda!!!!
  • Idag blev det visst bara ätbara länkar, men vad fan, det är ju det bästa ;-) Självklart måste vi avsluta med helgens drink med - just nu är jag galen i alla fantastiska blåbär som finns överallt, kolla bara den här Blueberry Mojiton med lavendelsirap, jag tror jag döööööör.....! 


2 kommentarer :

  1. Men åh! Blueberry Mojiton såg hur god ut som helst!! Hoppas du haft en trevlig lördag! Kram / Maria

    SvaraRadera