onsdag 3 augusti 2016

Nämen, vandra lite, kanske?

Nu när det helt klart blivit svalare ute ganska tvärt, så börjar det faktiskt suga lite i vandrings-nerven. Jag hoppas att vi även i höst kommer få ändan ur vagnen och komma ut ett gäng gånger i alla fall - lite längre sträckor utan barnen och lite kortare med dem. Eventuellt ska vi försöka hyra kanot i helgen och ta oss ut nånstans, men jag har inte riktigt bestämt mig än. Och vart ska man paddla? Bunn? Åsasjöarna? Kyrkekvarn? (dock lite rädd att det är extremt mycket mygg runt kyrkekvarn, men jag kan ha fel).Om det är nån mer som är sugen på att komma ut så kan jag ju dels tipsa om min egen sida med vandringsställen, men jag har även några andra favoriter :

Utebarn.se - en site med lite tips för hur du kan komma ut och vandra med barn (ganska små barn till och med).

Vandringsleder i småland - här hittar du många av lederna som finns häromkring, dock inte tex Bankerydsleden. Vi har ju tex vandrat John Bauerleden och bitar av Södra Vätterleden.

Vandringsbloggen - en riktigt gedigen vandringssite med många tips och många upplevelser.

Vandra.se - ett av mina mål, att åka på nån av dessa vandringsresor där man får bagaget flyttat mellan riktiga hotell, att få sova gott och äta bra skulle helt klart passa mig :)

Har du nåt tips på antingen utflyktsmål med barnen, vandringsleder eller en bra sida???
2 kommentarer :

  1. Paddla kanot i Kyrkekvarn har vi gjort ett par gånger, paddlar man neråt når man sjöar och uppåt längs ån. Antar att det är minst risk för mygg på öppnare vatten. Iofs har vi nog inte haft mygg på nån plats.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kanske bara jag som fått för mig! Tack för tipset!

      Radera