fredag 16 september 2016

Friday Things

Bara för att jag gått och blivit gravid så innebär ju det inte att ni ska vara utan fredagslänkar, stackars människor ;-) Tro mig, ni kommer få läsa om det tills ni kräks, men det är ju trots allt inte mindre viktigt för mig med matlänkar nu än innan, hahaha!

Långpannekakor är ju jättesmidigt när man ska fixa fika nog till många, eller till att frysa in. Ibland blir jag lite trött på choklad, så de här vaniljrutorna såg ju helt ljuvliga ut!

Äpplen är ju en favorit, och även om jag tror att mitt tålamod inte riktigt räcker till att göra såna här fina äppelrosor så ser de ändå otroligt goda ut, och NÅN där ute orkar säkert.

Jag ÄLSKAR pannkakor. I alla varianter, crepes, plättar, ugnspannkaka eller vanliga hederliga - man kan inte vara olycklig med ett lass pannkakor framför sig. Däremot gillar jag ju variation, och de här med majsmjöl (verkar dock menas polenta?) såg grymma ut till en söndagsbrunch....

När vi ändå är på ämnet klassisk husman (jag räknar pannkakor dit) så måste jag ju nämna en STOR favorit - öländska kroppkakor! Har hittills aldrig orkat ge mig på att göra egna, men nu känner jag nog allt att jag faktiskt måste ändra på det - hur svårt kan det vara?

Pasta är ju supergott, men jag får alltid ont i magen om jag äter pasta... Nu för tiden finns det ju dock svinbra bönpasta (ta de ljusa är mitt råd) så då blev ju pastarecept aktuellt igen för min del, så nån dag framöver får det bli Krämig Salsiccapasta med hint av fänkål och tryffel.... *dreggel*

Bara för att nu inte JAG kan dricka alkohol på minst ett halvår så innebär ju inte det att jag inte kan fresta er lite, tex med en drink med äpplen, lönnsirap och fikon, snälla nån ni som kan, ta en för mig med!

Ha nu en skön fredag!

2 kommentarer :

  1. Så kul med en bebis!!!!! Grattis Jag har bakat vaniljrutorna och de var toppen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, ja det känns toppen! Vad kul, måste baka dem oxå, såg ju super ut.

      Radera