tisdag 30 juli 2013

Hemresan

Av diverse olika anledningar orkar jag inte direkt skriva så mycket nu, men hemresan tog i alla fall fyra dagar. Den första dagen blev lång, dels pga en hel del köer vid rivieran och inne i Italien, men även pga helt sjuka köer vid St Gotthardstunneln. Till slut gav vi upp och körde över passet istället, vilket typ tog 20 minter - vi borde gjort det på en gång istället! Dag två - söndagen - spenderade vi på Europa Park i södra Tyskland. Det var helt fantastiskt, en makalös park med mängder av aktiviteter för barn i alla åldrar - inte riktigt lika mycket för vuxna att åka som i HeidePark, men ändå mycket mer än i de flesta andra nöjesparker. Fin och välskött par, med många roliga teman!

Därpå var det ytterligare två dagars bilfärd hem, ungefär 7 timmar vardera vilket kändes rätt lagom.

Men här kommer lite bilder från EuropaPark!

Massor med fina stora lekplatser - bara där kunde vi säkert spenderat hela dagen egentligen. Det hade inte varit svårt att fylla 2 dagar här!
Barnen åkte allt de kom över, det blev kanot....
...taxibilar...
...radiostyrda bilar (inte mindre än 8 gånger!!!)....
...flygplan....
...luftballong....
....och racerbilar, bland mycket, mycket annat!
Ja det fanns ju en massa roliga saker att köpa med förstås, även om det nu aldrig blev en vikingahjälm ändå...
 Mitt råd - åk dit! Visserligen långt söderut i Tyskland, men en fantastiskt fin nöjespark. Och kör gärna två dagar! Söndagen, när vi var där, var det inte så mycket folk, och vi köade aldrig längre än ca 5-10 minuter till något, det mesta barnen åkte var det ingen kö på alls trots högsäsong!

Det var allt, från semestern!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar