torsdag 15 oktober 2015

Kokboken börjar ta form!

Nu har det äntligen hänt, jag har börjat ta tag i "projekt kokbok", på riktigt - vilket då innebär att jag börjat sätta ihop det material jag vill ha med i en fotobok.

Det visade sig snabbt att jag dels måste laga om vissa saker för att få bättre bilder (kladdkaka och äppelpaj tex, men vem klagar?!?!) och dels måste jag ju skriva om recepten så att det blir mer som "riktiga" recept. Nu står det ju mer som en textmassa på en del recept, typ "koka tills det känns mjuk, lägg i lite grönsaker", vilket blev ganska fel i kokboksform. Sen ska den ju inte bli en kommersiell kokbok utan den ska ju mest göras för min skull och som julklapp (om jag hinner bli klar), men jag vill ju även att de kompisar som vill ha ska kunna förstå den.

En vanlig fotobok tar ju tid i sig, den här verkar ta ännu mycket mer tid - man vill ju ha en balans i sidorna (även om det blir en väldigt enkel layout) och att inte text och bilder ska hoppa runt för mycket sida för sida. Samtidigt är ju helt klart tiden jag har att lägga på detta väldigt begränsad...

Här är ett enkelt utkast av hur det ser ut nu - under arbete:

När jag börjar känna mig lite mer färdig med den så lovar jag att "ta beställningar" till självkostnadspris för den som är intresserad. Kan ju berätta att den kommer innehålla ca 30 recept i lite olika genrers, och ha en spiralbindning så man enkelt kan ha den liggande framme när man lagar maten. Är det nån som har tankar, tips eller önskemål så säg gärna till!

4 kommentarer :

 1. Vad roligt! Vilken tjänst använder du?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag testar fotoklok nu, har inte provat dem innan men det var de enda som hade liggande a4 med spiralbindning, som jag har hittat i alla fall. Smidigt program tycker jag!

   Radera
 2. Aha som en vanlig fotobok då? Tänkte om du använde nåt särskilt för just böcker eller t.o.m. kokböcker. :-) Tack för tips, har inte hört talas om dem förut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja precis, tänkte att det är ett relativt enkelt sätt att "trycka" sin egen kokbok. Hoppas på att den ska bli bra!

   Radera