söndag 20 maj 2012

Pappa 60 år!

OJ vilken fantastisk sommarvärme det har varit idag! Äntligen! Jag grejade i trädgården i bara shorts och linne, och barnen sprang i t-shirt och short, SOM jag har längtat efter lite värme och sol.... 

Det händer faktiskt, även att det är sällan, att även Oliver kan tänka sig att stanna upp för kameran. Jag har finast barn i hela världen (och jag är inte alls partisk ;-) !

Efter en stund i sandlådan tömde vi till och med blöjan på ett halv kilo sand...
Men, det stora som hände denna helgen förutom att sommaren verkar ha varit här på visit, var ju att min far fyller 60 år idag! För att fira var vi bjudna på en tripp till Göteborg igår, det blev en liten sväng på stan, och såklart en runda på liseberg =) 

Min Pappa!
På kvällen var det finmiddag - på Sjömagasinet. Har aldrig varit där, men det var en fantastiskt mysig restaurang, och maten var otroligt god! Dessutom lyckades vi med konststycket att få Lukas att sova i vagnen nästan hela tiden (blev bara en liten runda ute en enda gång) så vi kunde faktiskt sitta i lugn och ro och verkligen njuta av maten. Vi åt en komponerad meny på 4 rätter, men jag lyckades visst inte hålla mig tills jag hann fota alla, men här kommer ett litet smakprov:

Carbonara på mitt sätt: ravioli på lantägg med spädgrisbringa 
havskräfta och pilgrimsmussla serveras med vitvinssås smaksatt 
med Sivans 36 månaders Prästost samt svartpeppar och ramslök  
Bakad långarygg i mousse på kungskrabba serveras med 
vaktelsky samt nässelskum, pocherat vaktelägg och confitbakad purjolök
Vaniljcheesecake med rabarbertrilogi samt vit chokladpralin fylld med lakrits  
Missade faktiskt just den godaste av dem alla, det första rätten som var någon form av sashimi *dreggel*... 

Otroligt god mat, och jag älskar verkligen när man får lite små "perks", typ en aptitretare som baserat på sparrissoppa, och 3 sorters hembakat bröd. Dessutom kom notan in lite "sockrad" - med 3 sorters hemgjorda godisar till alla =)

Nähä, nu ska jag socialisera mig lite med maken en stund innan det är dags att sova...

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar