tisdag 9 oktober 2012

Kan man få den inslagen?

Det finns ett gäng saker jag önskar att jag vore bättre på. Ja, dels har vi ju rent teoretiska kunskaper, som att jag skulle vilja vara bättre på franska eller att jag skulle vilja kunna spanska, men jag tänkte nu lite mer på personliga egenskaper.

Det jag allra helst skulle vilja ha, det är den där egenskapen att skaffa och underhålla ett stort kontaktnät - både privat och arbetsrelaterat. Jag beundrar folk som kan det, som tar tillvara på alla tillfällen för att knyta nya kontakter och sedan arbetar aktivt med det kontaktnätet. Det går säkert att träna upp det till en viss del (även om jag faktiskt inte riktigt vet hur), men det känns som en del är födda med den egenskapen.

En annan sak (fast kanske ändå lite relaterat) är att jag skulle vilja bli bättre på att komma ihåg folks namn. Alltså, såklart jag minns namnen på mina vänner - SÅ illa är det inte - men när man träffar nytt folk är det helt hopplöst.... Dessutom skulle jag vilja komma ihåg namnen på designers till exempel, jag VET ju vilka designprylar jag gillar, vilken stil jag gillar och vad som funkar ihop (ja ok, det är är ju såklart min egen åsikt) rent designmässigt, men jag bara KAN inte lära mig vad designern heter. Suck.

Sist men inte minst på min lilla önskelista är nog att jag skulle vilja ha det lite lättare att släppa intill folk. Mitt "försvarssystem" är att se till att folk inte kommer för nära, men ibland ställer det till mer problem än det "räddar" mig ifrån. Svårt att komma runt även när man är medveten om det. Jag skulle vara en sån där person som är öppen och engagerad, och som folk gärna vill lära känna, fast jag misstänker att jag lätt framstår som lite kall och distanserad.

Nåväl, jag får väl försöka jobba på det helt enkelt. Eller önska mig en ny personlighet i julklapp ;-)

2 kommentarer :

  1. Håller INTE med om att du upplevs som kall och distanserad! Däremot tror jag att JAG upplevs så, och att jag behöver och vill jobba på allt det du beskriver. :-) Fast det där med designernamn tänker jag inte ödsla tid på - människor som slänger sig med namn hit och dit känns som om de begränsar sig och håller sig till vissa märken för att det är fint, inte för att de tycker allt därifrån är snyggt... *fördom*

    SvaraRadera
  2. Oj tack, det var ju skönt att höra! Kanske är man själv som är självkritisk helt enkelt...

    Nä jag är inte heller så intresserad om det är någon viss designer på prylar, men i och med att jag jobbar med inredning känns det som jag borde veta vad folk menar när de säger "jamen jag vill ha en sån stil som X har" eller designern Y har ju jättesnygga möbler till offentlig miljö. Men men...

    (ps, tycker inte att du är kall och distanserad heller, btw)

    SvaraRadera