fredag 23 januari 2015

Kokboken

Tack för tipsen, Ida och Bodil :)

Jag tänkte börja med Idas förfrågan att skriva lite mer om min kokbok, och hur jag tänker där. EGENTLIGEN tänkte jag ju att jag skulle haft den klar till i julas, för att ge bort som julklapp, men när jag väl börjar kolla igenom foton och recept så känner jag ändå att jag vill nog att alla recept ska finnas med på bild också, så det kommer nog ta ett tag innan allt är klart, man har ju bara en begränsad mängd tid och jag vill ju liksom inte laga mat BARA för att fota i kokboken utan det får ju passa in i vardagen också.

Min första tanke var väl mest att göra en enkel kokbok - eller egentligen en fotobok som man beställer från nätet, och helt enkelt beställa till mig själv och mamma typ, men det verkar ju som det är åtminstone några av er som gärna oxå vill ha en - väldigt kul!

Jag velar lite fram och tillbaka angående innehållet med, jag vill ha med min favoritrecept, de som jag vet alltid lyckas och som är riktiga favoriter hos hela familjen, men det finns en del att välja på... Och så har jag inte helt kunnat bestämma mig heller vilken TYP av recept jag ska ta med, jag har ju recept som täcker in såser, bröd, kakor, efterätter, mat, tillbehör, soppor mm, och skulle jag ta med ALLA favoriter så blir det ju typ 60 recept, och då kan jag inte göra en enkel fotobok... Jag tror att det är ganska lagom att ha runt 25 recept i en fotobok för att den inte ska bli för tjock (och dyr), och att då välja VILKA recept är... svårt!

Jag håller ju på att få ordning på min "fotostudio" nu med, så allt är ju faktiskt förberett nu, bara jag hinner laga all mat och så :)
Sen har jag lite problem med själva formatet med, helst skulle jag vilja ha den i en liggande A4 format, precis som de fotoböcker jag brukar beställa på fujidirekt, men för att det ska vara smidigt att använda som kokbok så skulle jag egentligen vilja ha den med spiral-rygg, och det har jag inte hittat någon i det formatet...

Däremot kommer jag nog inte direkt göra några specialrecept i form av tex proteinmuffins eller så, den typen av recept får nog ligga här på bloggen istället, utan de recept jag gör kommer vara "lagom nyttiga", dvs mindre socker, och om jag använder mjöl så är det tex ekologiskt dinkelmjöl, baserat på att det verkligen ska vara goda recept - för alla och "på riktigt".

Men ni är ju några stycken som är lite intresserade, är det något särskilt NI skulle vilja se i kokboken? När den väl är klar att beställa så får helt enkelt alla som vill ha beställa för vad nu en fotobok kostar, har jag ändå gjort en så vore det bara kul om fler ville ha den :)

3 kommentarer :