tisdag 9 februari 2016

Varde hamstrings

SJÄLVKLART har jag ätit en semla idag. Men med tanke på hur många semlor det florerar i alla sociala medier så tänker jag att det inte känns så himla intressant att skriva om (hur gott det nu än är), så jag tänkte skriva om nåt nästan lika kul - knäböj! (hahaha, försök ha lite humor, människa)

Jag har ju tillslut lyckats få någon form av kontakt med baksidan av mig själv, dvs jag har börjat lära mig att använda mina hamstrings och även musklerna i rumpan. Det känns faktiskt jäkligt bra, och förutom jag märker en viss skillnad rent visuellt på kroppen så har det gjort stor skillnad för hur jag gör helkroppsrörelser, som tex knäböj. Nu när jag aktiverar mer hela benet så blir jag stabilare och kan gå lite längre ner med mina knäböj, och jag har lite lättare för att lasta på mer vikt. Nu känner jag att det troligtvis är bålen som står för nästa gräns, men då får jag väl jobba med den med. Ett kvitto på att det tar på rätt ställe får man dagen efter när träningsvärken sätter in.

Mina hamstrings behöver fortfarande jobbas upp, och jag jobbar på det - sakta och enträget. Jag har ju liksom insett att jag behöver träna för att må bra, att det alltid kommer behövas för att jag ska må bra, så det är bara att tugga i sig och ta sig till gymmet helt enkelt. Kosten är däremot.. nä, jag orkar inte, inte just nu.

Nåväl, man ska ju i alla fall uppmärksamma sånt som går bra, och det här är en grej jag är glad för, i all enkelhet! Jag ska fira det med att köra lite extra hårt på HIIT-passet ikväll, speciellt som jag ska sitta i bilen rätt mycket i ett par dagar - vi ska nämligen upp till möbelmässan i Stockholm och kolla in nyheter och få väldigt efterlängtad inspiration! Ha en skön tisdag, vänner!

Så jäkla skönt när man kommer till gymmet och det är i princip tomt.... 

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar