Persikopaj
ca 10 blad filodeg, lägg dem i en ugnsfast form form, pensla lite smör mellan lagren. Låt kanterna hänga ut över formen, de viker du över pajen när den är klar för ugnen.
3 persikor, skivas i ca 0,5 cm tjocka skivor och fördelas i pajformen
2 msk finriven ingefära, fördela över persikorna
ca 1-1,5 dl riven mandelmassa, fördela över persikorna
Vik över filodegskanterna, pensla på lite mer smör och strö över mandelflarn över de nedvikta kanterna. Ringla ev. lite honung över mandeln.
| Pajen innan den gräddats, jag hade den stående i kylen i ca 2 h, men den klarar säkert ytterligare lite längre om du vill förbereda den i god tid. |
Grädda i 200 grader i ca 30-35 minuter. Servera med vaniljvisp, eller glass.
Så, tämligen lite deg, inget extra socker utöver det som finns i mandelmassan, och fluffigt vaniljvisp - inte sådär jätteilla ur kost-syn, om man nu ska äta efterrätt någon dag.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar