måndag 4 augusti 2014

Peach Pie

I söndags när grannarna var över på grillat så var jag sugen på att baka lite, trots den tryckande värmen. Jag ville ha något fräscht, krispigt och inte alltför sött i värmen, med lite fluffigt vaniljvisp till. Det fick bli en persikopaj, ett eget ihopplock av lite inspiration från nätet. Kan vara något av det godaste jag gjort!



Persikopaj

ca 10 blad filodeg, lägg dem i en ugnsfast form form, pensla lite smör mellan lagren. Låt kanterna hänga ut över formen, de viker du över pajen när den är klar för ugnen.

3 persikor, skivas i ca 0,5 cm tjocka skivor och fördelas i pajformen
2 msk finriven ingefära, fördela över persikorna
ca 1-1,5 dl riven mandelmassa, fördela över persikorna

Vik över filodegskanterna, pensla på lite mer smör och strö över mandelflarn över de nedvikta kanterna. Ringla ev. lite honung över mandeln.

Pajen innan den gräddats, jag hade den stående i kylen i ca 2 h, men den klarar säkert ytterligare lite längre om du vill förbereda den i god tid. 

Grädda i 200 grader i ca 30-35 minuter. Servera med vaniljvisp, eller glass.

Så, tämligen lite deg, inget extra socker utöver det som finns i mandelmassan, och fluffigt vaniljvisp - inte sådär jätteilla ur kost-syn, om man nu ska äta efterrätt någon dag.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar