söndag 27 mars 2011

Citronpannacotta

Nej några jeans blev det ju inte igår, det enda jag köpte till mig själv var en pocketbok för 39;-, och ändå provade jag MINST 20 par jeans... Maken hittade både jeans och tröjor däremot, och ett par skor med. Likaså fick Oliver två fina tröjor, även om den ena visade sig vara lite väl stor än så länge... Trevligt att komma ut en sväng i alla fall! Dessutom var min mor nere och köpte den fina handväskan jag pratat om från Pip på förmiddagen, så jag behövde inte komma tomhänt hem åtminstone!

Idag har varit en riktigt skön dag, en sväng till ekohallen för att inhandla lite utebollar mm till Oliver, och lite kalk till den stackars gräsmattan. Nu är barnen ute och spelar boll och jag ska precis sätta på kaffe till den goda citronpannacottan jag gjort till efterätt =) Bidde en bit oxfilé till middag, så då måste det ju vara något gott som avslutning med ju... Slänger in receptet:

Citronpannacotta till 4 pers:

3 st gelatinblad - lägg i blöt en god stund innan du gör resten
4 dl grädde
ca 0.5-1 dl råsocker
skal och saft från 1 stor citron

Koka upp och låt svalna lite innan du rör ner gelatinbladen. Ställ kallt ett par timmar. Ät gärna med varma eller kalla hallon till!

Visserligen har vi inte officiellt ätit efterätten än, men jag KAN eventuellt ha smakat lite under tiden jag lagade den... ;-) Kan lova att den är god!

Nu kom Oliver och Tobbe in från kylan (INGEN värme idag ute!), så nu är det dags att äta!

2 kommentarer :

  1. VA!!! Orättvist.... ;-) Det var verkligen en fin handväska... Tog du den mindre modellen? Det är en av anledningarna till att jag inte använder jeans... Helt omöjligt att hitta några som passar... (Det tyckte jag kanske inte när jag var stl 38 men men....)
    KRAM

    SvaraRadera
  2. Hehe, ja visst är det... Ja, det var den lilla modellen, den som var lite mer beige-blå. Den röda var ju oxå asfin, men jag fastnade lite för den andra... Nä jeans är riktigt svårt, speciellt som jag behöver typ 32 eller ännu hellre 33 i midjan och det verkar de inte göra några jeans i.... Och jeans måste ju sitta riktigt bra, annars är det ju ingen vits med dem!

    SvaraRadera