måndag 1 april 2013

Påsk - mat, sol och familj

Här har det visst varit lite uppehåll, det har liksom inte direkt funnits någon tid att blogga under påsken. Hur som helst så har ledigheten varit riktigt trevligt - påskfika med hela familjen på stan på skärtorsdagen, vänner på middag på fredagen, hem till mina föräldrar för att träffa brorsan på påskafton, han kom sen hem till oss på påskdagen och i dag, annandagen, har vi slappat mest och varit en sväng i lite affärer (mer om det sen).

Jag gillar ju påsken, opretentiös och med fokus på god mat och att det är "vår" (tja, åtminstone soligt även om det fortfarande är sjukt kallt). Så - för att liksom ge lite smakprover på helgen så kommer lite bilder här :

Hemma hos mamma fick vi helt fantastiska lammracks, med en pistage- och citronkryddad primörsallad till. Grymt gott!
Oliver och Lukas fick dekorera påsktårtan med kycklingar och tuppar. 
På påskdagen blev det vardagslyx här hemma med Cevapcici (lammfärsspett), Tzatsiki och makens (!) nybakta focaccia. Sanslöst gott!
Har läst (ie: sovit) en del i solen med på baksidan. Kommer man i lä är det ju helt ok, annars är det svinkallt!
Så, en riktigt bra påskhelg på det stora hela. Det enda som blivit lite lidande är träningen, det blev ju lördagsträning med fika, men idag har hela familjen varit halvdassiga. Oliver gick och lade sig med feber nu, och både jag och maken känner oss ganska dassiga.

MEN - en sak jag tänker berätta mer om i nästa inlägg, vi har gjort ett litet inköp.....

Schhh, - säg inget till någon... ;-)

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar