Rabarberpaj
100 g smör, smält
rörö ner lika delar (ca 1,5 dl, men testa dig fram så degen blir smulig)
1,5 dl havregryn
1,5 dl mandelmjöl
1,5 dl rostade kokosflingor
lite salt
Söta med valfritt sötningsmedel, jag valde muscovadosocker, ca 2 msk gav en lagom söt deg för mig. Man får helt enkelt testa sig fram lite!
Grädda i 225 grader i ca 25 minuter. Vill du ha det extra lyxig serverar du en hemgjord vaniljsås, jag gör min så här:
Kallrörd vaniljvisp
2 äggulor
2-3 msk socker (tex muscovado)
vaniljpulver
Vispa fluffigt. Blanda ner
2-3 dl vispad grädde
2 vispade äggvitor
Jag är lite kär i de här kokosflingorna, köper dem där de har mandelmjöl och pumpakärnor på Citygross. |
Pajen fick högsta betyg av smakpanelen! |
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar