måndag 14 april 2014

Rabarberpaj

När jag gick runt i trädgården i helgen slängde jag ett öga på rabarberna och såg till min glädje att det helt klart fanns nog för en liten rabarberpaj! Gjorde en variant utan mjöl, som blev helt fantastiskt god och ändå rätt "ok" ur näringssynpunkt (ja, fritt tolkat i alla fall).



Rabarberpaj
100 g smör, smält
rörö ner lika delar (ca 1,5 dl, men testa dig fram så degen blir smulig)
1,5 dl havregryn
1,5 dl mandelmjöl
1,5 dl rostade kokosflingor
lite salt

Söta med valfritt sötningsmedel, jag valde muscovadosocker, ca 2 msk gav en lagom söt deg för mig. Man får helt enkelt testa sig fram lite!

Grädda i 225 grader i ca 25 minuter. Vill du ha det extra lyxig serverar du en hemgjord vaniljsås, jag gör min så här:

Kallrörd vaniljvisp
2 äggulor
2-3 msk socker (tex muscovado)
vaniljpulver
Vispa fluffigt. Blanda ner
2-3 dl vispad grädde
2 vispade äggvitor



Jag är lite kär i de här kokosflingorna, köper dem där de har mandelmjöl och pumpakärnor på Citygross. 

Pajen fick högsta betyg av smakpanelen!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar