Skulle egentligen lagt upp det här receptet innan jul, när jag bakade det, men jag har faktiskt glömt av det litegrann...
Kladdig banankaka med saffran
100 g smör
3 ägg
2 dl socker
2 små övermogna bananer (eller 1 stor)
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 påse saffran
Smält smöret, med saffranet i, och låt det svalna av något. Vispa ägg och socker fluffigt, mosa bananen och blanda ner den. Tillsätt mjöl, salt och bakpulver, samt det avsvalnade smöret och blanda väl. Häll i en smord form och ställ in i ugnen på 175 grader, i någonstans mellan 20-30 minuter. Jag ville att min skulle vara lite kladdig i mitten, så jag lät den inte gå heeeelt färdigt, men känn med en sticka så att den åtminstone är torr halvvägs in mot mitten för att den ska bli hyfsat färdig.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar