måndag 27 juni 2016

Mina bästa, billiga sommaraktiviteter

Sommardagar kan vara helt fantastiska, men ibland tryter både ekonomi och fantasi, vilket kanske framförallt resulterar i två uttråkade barn. Mina bästa tips då är:

Åk till stranden. Vill du få mest lugn och ro tar du med kompisar till barnen, eller helst en hel familj till, då har de någon att leka med och du själv får en möjlighet att ta kaffe med den där kompisen du aldrig hinner träffa annars.

Stadsparken. En klassiker, även här är det mycket roligare att åka med en till familj, barnen har oftast kanonkul på lekplatser men det blir tämligen tråkigt att titta på som vuxen, och även om man är med och leker så orkar man kanske inte hela tiden.

Gå ut i naturen. Packa ner lite ved och gör en kort eller lång utflykt, gärna till någonstans där det finns vatten i närheten. Grilla lite korv och avsluta med grillad banan eller kanske marschmallows. Skönt att vara ute och barnen älskar det!

Åk på en miniutflykt. Gränna, Hjo eller nästan vilken mindre stad som helst som blommar upp på sommaren funkar. Ät glass, titta på folk, bada och ha det skönt!

Minigolf. Lite av en hatkärlek här, barnen älskar det men själv har jag liiiite för dåligt tålamod ska erkännas. Det är dock hyfsat billigt och man kan lätt slå bort en förmiddag här.

Fiska. Åk ut till tex Tenhult och hyr en eka för dagen på Konsum, kostar ca 40 kr men du behöver ha med egna flytvästar. Känner du att du har mycket tålamod så kan du alltid försöka dig på att låta barnen meta med, men välj en dag när humöret på alla är på topp...

Plocka jordgubbar. Enkelt, gott och du får nåt med dig hem. Testa att göra egen "sylt" med rårörda jordgubbar - frys in och du har sommaren nära till hands hela vintern!


Läs en bok. Eller läs flera - läs allt du inte hunnit läsa över vintern! Passa på när barnen leker med kompisar eller badar (om du har nån som håller uppsikt).

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar