Det handlar om ynka tre ingredienser, men som med det mesta annat så handlar det ju då också om VILKA ingredienser man väljer. Gör på färskpotatis, säger jag, kokad i riktigt saltat vatten med lite dill i. Gräddfilen väljer jag gärna laktosfri, eftersom av alla mejeriprodukter är det mest laktos i just gräddfil och då kan jag lätt få lite ont i magen. Ta en ekologisk purjolök, du behöver bara en liten, så välj det bästa du kan hitta.
Min No.1 potatissallad, 4 portioner
Fast potatis, helst färskpotatis, för fyra personer. Kokt och avsvalnad.
3-4 dl gräddfil
1 liten purjolök
salt
peppar
Dela potatisen i så stora bitar som du vill ha den. Blanda gräddfil, purjolök, salt och lite mellanmalen svartpeppar, häll över potatisen och vänd försiktigt runt. Det brukar gå åt mer salt än man kan tro, så blir den inte så där alldeles vansinnigt god när du smakar den - ta lite mer salt. Och lite mer peppar.
Låt den gärna stå till sig minst en timme - den är god direkt men blir bättre då. Den står sig lätt ett par dagar i kylen dessutom, så gör du extra kan du alltid ta med en portion till jobbet. Eller gå upp till kylen och äta på kvällen när du bara inte kan låta bli...
I morgon eller övermorgon kommer recept på en asiatisk marinad med, så håll i hatten!
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar