Kom i alla fall på att jag skulle ta och dela med mig av mina absolut bästa julrecept, båda två är mormors och kommer därmed med mycket kärlek på köpet.
Riktigt god chokladfudge!
Blanda:
2 dl socker,
1 dl vispgrädde,
50 g smör
12 marschmallows klippta i bitar
Koka i ca 10 minuter, till marschmallowsen smält. Blanda ner:
1 tsk starkt kaffe
100 g mörk choklad
och låt det smälta ner. Häll upp i en form och ställ kallt över natten (inte tjuväta!)
De bästa pepparkakorna i världen! (obs, måste förberedas minst 1 dygn innan man har tänkt baka, helst 2!)
1 dl smält smör
2½ dl sirap
1½ msk ingefära
½ msk malda kryddnejlikor
½ tsk cedroolja eller citronolja
Rör smeten i matberedare i 5 minuter.
5 dl farinsocker
1 msk bikarbonat
Blanda ner och kör 2-3 minuter till
Vispa 2½dl vispgrädde, rör ner det försiktigt.
Rör ner ½-1 kg vetemjöl i degen, lite i taget, här kan det vara bra att dela degen i två delar så den går att köra i matberedaren. Degen ska precis vara fast, men gärna fortfarande lite lite klibbig, den stabbar till sig lite i kylen.
Låt vila i kylen i 2-5 dygn.
Baka ut i 200 grader, mitt i ugnen.
Bagaren och kocken har lite roliga pepparkaksformar, och MYCKET andra fina saker, det går nog att hitta julklappar till de flesta i familjen här!
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar