Bästa bakverk jag någonsin gjort! |
1 pkt filodeg
ca 125 g smör
1½ dl ströbröd
3-4 msk muscovadosocker
kanel
4-5 äpplen
1 pkt färdig filodeg, pensla smält smör mellan lagren (jag tror det var ca 8 lager i det paketet jag köpte) och lägg ut på ett bakplåtspapper.
Blanda ca 1½ dl ströbröd med ca 2-3 msk smält smör, samt ca 1 msk muscovadosocker och kanel efter behag =)
Skiva ca 4-5 äpplen tunt och blanda med ca 2-3 msk muscovadosocker och kanel så att det kommer ungefär lika mycket på alla skivor.
Lägg ut ett lager (ca 1/5) av ströbrödet på en kortsida av filodegen, och lägg över ett lager med äppelskivor. Vik över degen ett varv. Upprepa sedan ca 4 gånger, lägg ett lager med ströbröd och äpplen precis framför rullen, och vik över allt försiktigt.
Pensla sedan rullen med lite smör och strö på lite muscovadosocker. In i ugnen i 200 grader i ca 30-40 minuter, pensla gärna med smör under tiden. Låt den stå i en kvart eller så efter, innan du skär upp den och serverar med vaniljglass!
Uppdatering januari 2016 - det är även fantastiskt gott att byta ut ströbröd med smör och socker mot riven mandelmassa!
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar