måndag 30 juni 2014

Perfekt tillbehör

Snabbinlagd gurka är en gammal favorit, som alltid får mig att tänka på söndagsmiddagar hos mormor, med slottsstek, gräddsås, gele och såklart inlagd gurka. Men faktum är att det är minst lika gott nu när man grillar, det är fräscht och funkar lika bra till grillat kött, som kyckling eller tex. lax. Häromdagen testade jag dessutom att göra det med polkabetor istället - tunt strimlade med en potatisskalare bara, ingen tillagning behövs. 




Receptet är ett standardrecept som du hittar i de flesta kokböckerna, men jag lägger ut det här ändå. 

Inlagd gurka eller polkabetor
1 dl vatten
2 msk ättiksprit
2 msk socker
2 krm salt
lite vitpeppar

Rör ihop lagen och skiva ner din grönsak tunnt i den, lägg gärna till lite dill eller persilja med. Låt stå minst en halvtimma, men den klarar sig bra i kylen ett par dagar. 

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar