lördag 28 juni 2014

Ett beroende det inte går att leva utan

Jag blir ju som de flesta andra påverkad av stress. När det är mycket på jobbet så ORKAR man liksom inte ta tag i allt annat, och eftersom jag numer har extremt svårt att tänka mig ett liv utan träning så blir det kosten som "stryker på foten" (konstigt uttryck, för övrigt). Det blir mer snabba lösningar, och mer kolhydrater - dessutom blir det ju lätt lite mer alkohol på sommaren, en kall öl framför grillen känns ju liksom mer rätt nu än i höstregnet.

Jag försöker vara snäll mot mig själv, på så sätt att jag försöker acceptera att situationen ÄR sådan att jag inte orkar äta nyttigt, men försöker att hålla mig till hyfsat vettiga val även när jag "ballar ur". För min del så är jag tex helt GALEN i vattenmelon, och jag kan utan problem äta en halv på en dag, så i möjligaste mån försöker jag äta sånt istället för att kanske ta en glass eller så - och kanske försöka ta minimalt med kolhydrater när jag köper mat ute, tex en kebabsallad istället för en i bröd.
Frukost är ju något jag aldrig äter när jag jobbar, då kör jag
ju periodisk fasta - men när man går hemma känns det betydligt
svårare att inte ta en lyxig morgonfrukost. Visserligen bra val,
men det är klart det gör skillnad när man lägger till ett mål mat
om dagen mot vad man brukar äta. 
Men det är lite svårt, på nåt sätt så är det ju ändå så att när jag äter "fel" så får jag lite, lite dåligt samvete efter. Så har det liksom varit hela mitt liv, så det är inget nytt, det som är nytt är snarare att jag inte totalt trycker ner mig själv och "ger upp" pga det. Ni vet, "äsch, nu är allt ändå förstört"... Nu försöker jag tänka, ok, det blev en glass, det var ju jättegott, och det är inga problem för jag VET att jag kan styra upp det hela om jag verkligen försöker.

Mitt största problem är... MAT! Eller snarare att jag har svårt att begränsa intaget av det, om vi tex lagar nåt hemma. Det finns ingen hejd, när det är något gott, och jag har extremt svårt att äta "lagom" mycket, eller ens hinna känna att jag blir mätt... Och äta måste man ju göra, och VILL man ju göra.

Nåväl, nu ska jag nog gå och äta nåt, blev ju hungrig av allt prat om mat ;-)

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar