onsdag 8 april 2015

Bästa mellanmålet!

Idag blev det VAB med en riktigt genomförkyld Oliver. Det är ju däremot lite enklare att vara hemma med honom eftersom han är lite större nu, så man får lite gjort själv också vilket känns rätt bra i vårsolen. Det blev lite trädgårdsrensning med hönorna som sällskap, lite matlagning och såklart lite mellanmål till mig och sjuklingen.

När det är så fint väder som idag kändes det inte alls lockande att stå inne i köket, så jag flyttade helt enkelt ut på altanen för att göra fruktsallad :)

Just fruktsallad är nåt vi äter väldigt, väldigt ofta hemma, barnen älskar det och vi vuxna med! Helst med lite vaniljvisp till, och keso, om man är extra hungrig...

Vill man ha ett lite mer lyxigt vuxentillbehör så kan man lägga bitar av katrinplommon, eller russin, i rom en stund, för att lägga på det sist ovanpå vaniljvispen. Den varianten blev det inte idag dock, utan det blev en alldeles vanligt fruktsallad med det jag hade hemma.


Det vanligaste i vår fruktsallad är (såklart ekologiskt) bananer, äpplen (micrade 10 sekunder eftersom jag är allergisk), kiwi, melon och så någon form av konserverad frukt, oftast inlagd persika. Jag älskar frukt, och när jag var mindre önskade jag mig alltid alla konstiga exotiska frukter som fanns i födelsedagspresent - då var det ju lite mer udda och dyrt. Kommer ihåg när jag fick någon slags kaktus-frukt, vi kom inte på förrän efter vi hanterat den att den hade en massa små krokformade minitaggar som satte sig i HELA händerna...


Som ni anar lite i bakgrunden så är hönorna ute i trädgården och springer, som de ofta är när vi är hemma. Det är faktiskt förbaskat mysigt att ha dem kluckandes omkring sig när man går runt och grejar, eller bara halvsover i solen! De är grymt söta, och kommer numer när man visslar på dem (!), vilket gör det lite enklare om de vandrat iväg för långt. Dessutom är vi faktiskt mer eller mindre självförsörjande på ägg nu, nätt och jämt, i alla fall nu när de lägger ett var om dagen!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar