måndag 20 april 2015

Quesadillas

Vilken trevlig helg det här har varit - mest av en massa små bra saker som liksom tillsammans blev riktigt bra, och det är ju inte fel! Allt från ett fantastiskt trevligt bemötande hos vianor, att få visa leg på systemet, gott grillat hos grannarna till att grilla revben hemma. 

Glömde kameran hos grannen kom jag på när jag skulle fota, så det får bli en mobilbild istället.


Den här veckan är det inte mindre än två mässor som kör igång, så det blir mycket att göra och långa dagar gissar jag, och då är det skönt att ha en bra helg i bakfickan! Tänkte för övrigt ge er receptet på det enklaste (och godaste) tillbehöret man kan göra till grillat - Quesadillas...

Quesadillas, 4 pers
Nu är det ju så enkelt och smidigt att det knappt går att göra ett recept av det, men vi kan väl börja med basen:

Tortillabröd (jag tog stora, fullkorn)
Riven mozzarella

Grunden är att du helt enkelt lägger ca 1 dl riven mozzarella mellan två tortillabröd och sedan grillar dem hastigt på båda sidor så osten smälter.

Om man vill kan man variera dem i all oändlighet, det är väldigt gott att ha salsa i, men då blir de fortare "soggiga" när de legat en liten stund. Man kan även göra dem till en "hel" maträtt genom att ha i grillad kyckling i småbitar, eller variera med att tex byta ut lite av osten mot getost eller fetaost - eller varför inte lägga till lite färska örter med osten?

Gör dem, ät dem, utveckla dem!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar