Fortsatte med glatt humör att handla mat till fredagsmys, och det blev en skön mix av sallad, fänkålssalami, camembert, gruyere och en klassisk bruschetta, Suveränt gott, och inte blev det sämre av att det fick sällskap av (ett par) glas vin zinfandel rosé blandat med bubbelvatten och med frysta bär som isbitar... Japp, lite sommarkänsla blev det här idag minsann, trots iskalla vindar ute.
Klassisk bruschetta, 8 mackor
4 tomater, hackade i den storleken du vill ha den
1 solovitlök, finhackad
1 rödlök, finhackad
1 röd chili, finhackad
½ hackad basilika (av storleken du köper i vanlig matvaruaffär)
1 pressad lime
vit balsamvinäger
½ tsk flingsalt
svartpeppar
Blanda ihop tomatsalsan och låt den stå till sig lite. Skär upp ett gott surdegsbröd (tex från Rosetten) i skivor, droppa lite olivolja över och gnid med en ituskuren vitlök. Stek eller grilla hastigt så du får en gyllene yta. Precis innan servering lägger du på en rejäl klick tomatsalsa - klart!
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar