Soppor är ju en sorts rätt som går att variera i all oändlighet, så därför tänkte jag egentligen mest berätta om hur jag gör själva basen i soppan - dvs kycklingen, för att den ska bli så god som möjligt.
Död mans soppa (aka kycklingsoppa)
Basen:
1 hel, färsk kyckling
ca 1,5 l kycklingbuljong (dvs vatten med 3 buljongtärningar i)
Skölj kycklingen och lägg den i en stor gryta. Täck den med kokhet buljong, lägg i valfria tillbehör (se mina nedan) och låt den koka i ca 45-50 minuter. Ta sedan upp den, låt den svalna nån minut och ta bort skinn och ben, samt skär större kycklingbitar i mindre delar. Smaka av soppan och lägg sedan tillbaka kycklingbitarna precis innan servering.
Mina tillbehör:
3 lökar
så mycket finskuren vitlök som du kan med. Och lite till.
3-4 hackade morötter
1 liten bit finhackad ingefära
1 hackad chili
1 hackad rotselleri
knaperstekt, tärnat stekfläsk
1 burk krossad tomat
Servera med lite grillat surdegsbröd med olivolja och vitlök.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar