söndag 20 december 2015

Bountybollar

Här är receptet på en av tre godsaker som kommer finnas som dessert efter julmaten här hemma. Superenkelt och väldigt gott!



Bountybollar
250 g kokos
1 burk kondenserad mjölk
200 g choklad (tex en 70% och en mjölkchoklad)

Rosta kokosflingorna i en torr panna tills de fått en gyllene ton, men inte så de bränns vid. Låt svalna ett par minuter, rör sedan ner den kondenserade mjölken (ta inte riktigt allt direkt, du vill ju få en lagom kladdig smet). Ställ kallt en halvtimme eller så, för att sedan lättare kunna forma bollar i valfri storlek. Vi satte våra på klubbpinnar. Ställ dem en stund till i kylen och smält under tiden chokladen i micron - smidigast är att smälta den i tex ett glas, så blir det enkelt att doppa bollarna sedan.

Doppa bollarna, använd gaffel om du inte gjort dem till klubbor), och antingen ställ dem i ett glas för att svalna eller lägg dem på ett bakplåtspapper. Strö ev. över lite kokos som dekoration!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar