torsdag 6 februari 2014

Kesobröd

Har ju inte direkt varit sådär jättesugen på mat idag, men jag och Lukas bakade i alla fall mitt första LCHF-bröd ikväll - kesobrödet från 56kilo. Har iofs provat typ "oopsies" vid nån tidigare LCHF-period, men det var ju bara mer eller mindre omelett och inget vidare gott. De här brödet gjorde jag scones av, och det översteg mina förväntningar! Det fick en bra konsistens och det enda jag saknade direkt var att det blev lite "tomt" i smaken. Använde ett vanligt, lite billigare kokosmjöl och en vanlig kokosolja, så de fick ju en smak av kokos såklart, men eftersom de skulle användas just som scones funkar det ju riktigt bra.

Hade på smör, världens godaste ost (minimunk från Gäsene) och lite, lite fikonmarmelad från det där franska märket med de höga smala burkarna. Det var sinnessjukt tillfredsställande att få äta en "macka", det kändes precis som den sortens snälla mat min mage ville ha idag.


Tycker det är så roligt att Lukas gärna vill vara med och baka! Han börjar bli så himlans stor med, känns som han växt massor på sistone. 

Receptet till kesobröden hittar du här! Ser dock att det visst finns ett uppdaterat recept med, får testa det nästa gång!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar