torsdag 14 februari 2013

Ugnspannkaka special

Om man som jag har två tämligen spetiga ungar, varav åtminstone den ena tycker det är tråkigt att äta, så kan det vara bra att ha lite extra energirik mat åt dem. Bregott och grädde är såklart standard här hemma, men ibland behöver man ju dessutom lite snabb och billig vardagsmat, och då gör jag ibland en variant på ugnspannkaka:

Ugnspannkaka special:

1 burk kokosmjölk, helst ekologisk
4 dl mjöl (helst dinkel)
4 dl mjölk
1 tsk salt
2 msk socker
4 ägg
lite vaniljsocker

Börja med att röra ihop mjöl och kokosmjölk, blanda sen ner resten av ingredienserna. Häll i en smord form (lite mindre än en hel långpanna så blir den bäst) och kör in i ugnen i 200 grader i ca 30 minuter.

Den här blir mer energirik av kokosmjölken (som inte ger någon som helst kokossmak, men däremot blir pannkakan lite frasig av den) och av att jag har extra ägg i.

Ungarna älskar den, och är det som idag - alla hjärtans dag - så får man ju äta den med lite sylt och  mycket grädde!

Det är visserligen lite socker i, och mjöl, men som variant känns den ändå rätt bra till barnen som kvällsmat.

1 kommentar :