söndag 13 juli 2014

Rårörda jordgubbar

Igår vid 01 kom vi hem från 2½ veckas bilsemester i Frankrike, men mer om det senare. Idag blev det lite bråttom med att göra rårörda jordgubbar, innan de sista försvinner eller blir alltför dåliga... Bästa sommarsmaken!


Rårörda jordgubbar

10 liter jordgubbar
6-10 dl socker

ev smaksättning i form av lime, citron, basilika, honung eller vanilj.


Skölj jordgubbarna, snoppa dem, och skiva i så stora skivor du vill ha. Häll över socker, börja med lite i taget, och låt det stå till det saftar till sig. Smaka av (och ja, du kommer vilja smaka av MÅNGA gånger) tills du fått lagom sötma, jag gillar när det inte är ALLT för sött. 

Låt det stå i ca 1-2 timmar, häll sedan upp det på plastburkar och frys in! Det är inte tillräckligt med socker för att de ska stå sig framme mer än i nån vecka, men i frysen klarar de sig utan problem ett år - bara att ta fram en burk när man vill ha en smak av sommaren!

Idag blev det nygräddade pannkakor, med nygjord jordgubbssylt... himmelsgott!



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar