lördag 28 mars 2015

Grillad fläskrullad med polenta

Igår var ju sånt fantastiskt väder, så vi passade på att grilla lite. Jag ville hitta på nåt nytt, så det blev en rullad fläskytterfilé med grillad polenta till (har aldrig gjort polenta innan) och det blev väldigt lyckat!

Grillad fläskrullad

1 fläskytterfilé (eller fläskfilé)
3 skivor prosciutto
3 msk pesto
½ mozzarella

Skär filén minst en gång och helst två, så det går att fläka ut den till en platt rektangel. Lägg på prosciutton, 2 msk pesto och bitar av mozzarellan. Rulla ihop filén och bind ihop med ett steksnöre, innan du gnider in den sista matskeden pesto, saltar och pepprar. Grilla sedan tills den har en innertemperatur på ca 75 grader. 

Grillad polenta, 6-8 portioner

1½ dl vatten
1 buljongtärning
1 tsk salt
4½ dl polenta
ca 2 dl riven ost (jag tog hälften parmesan hälften "vanlig" ost)
olivolja

Koka upp vatten, salt och buljongtärning. Häll i polentan under omrörning. Låt koka ca 20-30 minuter på svag värme utan lock, tills den är riktigt krämig. Rör ner osten och smak av. Häll upp i en form, låt den svalna och ställ den sedan i kylen i minst 30 minuter.

Skär sedan upp den i kuber, pensla med lite olja och grilla ett par minuter på varje sida.Till efterrätt serverade jag min filodegspaj, den här gången med mjuka ekologiska päron och riven ingefära i (samt riven mandelmassa givetvis). Så fantastiskt god...Inga kommentarer :

Skicka en kommentar