lördag 28 maj 2011

Olika som få

Innan vi fick barn nr 2 så undrade vi ju såklart vad det skulle bli för en krabat. Det var svårt att tänka sig en bebis som inte var som Oliver hade varit helt enkelt. Men nu, när Lukas är 11 månader, så kan vi bara konstatera att de är så OTROLIGT olika!

Lukas sover bra nattetid - Oliver sov inte hela natten förrän han var nästan 3 år
Oliver äter inget - Lukas äter allt och mycket
Oliver har inte så mycket humör utan är oftast nöjd och glad - Lukas blir galen när han inte får precis som han vill

Det var bara några exempel, men det mest talande är nog det med maten. Och det är det som är roligast med. Ta till exempel nu ikväll, vi hade gjort oxfilé med ugnsbakade grönsaker, hur gott som helst! Oliver åt väl kanske 2 tuggor oxfilé (genomstekt), en halv körsbärstomat och 2 skedar grönsaker. Sedan vägrade han att äta mer, oavsett att han inte fick nån efterätt om han inte åt maten, och det var dessutom 5 timmar sedan han åt något innan dess. Lukas, å andra sidan, fick en stor portion gröt, en halv smörgås och lite ugnsbakade grönsaker, men var ÄNDÅ helt vansinnig över att han inte fick äta vår mat! Jag tror inte Oliver överhuvud taget noterade vad vi åt förrän han var 3, och det är inte förrän nyligen han kan reagera och be att få smaka om vi tex fikar eller äter choklad utan honom.

Just matbiten har varit så jobbigt med Oliver, så det känns jätteskönt med Lukas. Men däremot tror jag att Lukas kommer ställa till med lite mer besvär med sitt oerhört bestämda humör...


Man kunde ju nästan tro att de hade olika pappor, om det inte var för två saker - dels är båda sjukt lika sin pappa och dels har vi en kvinnlig brevbärare ;-)

Men vi älskar dem ju båda såklart! =)

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar