Men jag glömde ju, jag gjorde ju min goda tacopaj (fast jag gjorde utan botten, så då blev det ju mer tacogratäng i lchf-stil), och jag tänkte att jag skulle dela med mig av receptet:
Tacogratäng
Den som vill göra tacopaj istället kan först göra en sconesdeg och lägga i botten av formen och baka en stund innan man fyller den med resten.
Det här blir en rätt så rejäl laddning, det går ju göra mindre med såklart.
ca 1 kg köttfärs (välj själv vilken sort)
3-4 lökar, hackade
vitlök
chili
tacokrydda eller salt, peppar, spiskummin och chili.
Stek köttfärsen och krydda den, lägg den i formen (ovanpå den gräddade bottnen om du använder det). Blanda sedan såsen:
2 burkar creme fraice
1 burk tacosås
5-7 färska tomater, skurna i bitar
jalapeños
ev. Ajvar Relish
riven ost
Rör ihop och smaka av med kryddor. Bred ut smeten över köttfärsen och strö över lite extra ost. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 10-15 minuter, eller tills det fått fin färg. Servera med sallad och grönsaker!
onsdag 4 maj 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(
Atom
)
Vad gott det lät med tacogratäng! Det ska få bli maten här imorgon tror jag...
SvaraRaderaHÅLLER MED DIG OM KÖTT, EN REJÄL BIT OXFILÉ ÄR SVÅRSLAGET Oj... (orkar inte radera) Såg att du skrivit på facebook, vi hörs imorgon om vad vi ska hitta på... KRAM