(Ledsen, men det blev bara en mobilbild, jag hann aldrig ta fram kameran innan den var uppäten.) |
Mangopannkaka i ugn, 4 portioner
6 dl mjölk
2 dl dinkelmjöl (eller vetemjöl)
1 dl fullkornsdinkel (eller fullkornsmjöl)
2-3 ägg
1½ tsk salt
1 msk smör/kokosolja
(hit är det helt enkelt mitt standardrecept på ugnspannkaka)
1 msk socker (kan uteslutas)
1 paket fryst mango
Blanda alla ingredienser i en skål, förutom smör och mango. Tillsätt lite av mjölken i taget så är det lättare att få smeten klumpfri. Låt smeten stå i rumstemperatur - minst en kvart och gärna upp till en timme. Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret i en gjutjärnspanna, vicka lite på den så det kommer smör även på kanterna. Häll i pannkakssmeten, och fördela sedan de frysta mangobitarna över hela pannkakan. Lyft försiktigt in hela pannan i ugnen, nedre halvan. Grädda i 200 grader i ca 30-40 minuter (håll koll så den stannar ordentligt), sedan kommer det enda svåra momentet - ta ut den och låt den stå 5-10 minuter innan du serverar den! Försööööök att hålla dig, den blir mycket bättre då.
Beroende på humör/sockersug/aktuell fikastatus så kan den serveras med en kula vaniljglass, vaniljvisp eller färsk mango/annan frukt. Sinnessjukt god, och numer en stående lunch på helgen...
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar