måndag 4 april 2016

Grönare gräs

*Puh*, vilken helg... Fast ändå en väldigt bra sådan! Jag var ju ledig i fredags så då startade jag och barnen helgen med en promenad/cykeltur runt Munksjön, följt av en lunch på Rosegarden där även maken var med. Barnen är helt galna i det stället, båda två älskar dessutom sushi och är mycket nöjda med att få äta så mycket sushi de vill. Makalöst kul att se dem äta och njuta av en massa olika sorters mat!

Lördagen och söndagen har vi mest varit hemma på, förutom lördagsträningen då, barnen har lekt med kompisar och vi har grejat i trädgården. Fick av någon anledning för mig att det där med eftersådd vore perfekt för vår gräsmatta, den har lite luckor här och var och är lite ojämn på det stora hela. Då ska man ju börja med att räfsa hela gräsmattan - kan ju inte vara så himlans jobbigt tänkte jag och körde i gång - en timme efter jag kört ett pass HIIT... Hahaha, jag höll på att dö lite efter bara en halvtimme, armarna höll på att ramla av tror jag... Fick ta det i små omgångar med pauser, men jag gjorde nog ändå inte mer en 1/4 av gräsmattan innan maken fick ta över.

Själv bytte jag då räfsan mot en spade och satte igång att gräva för vår tilltänkta häck - med tanken att om jag först gräver upp allt gräs så kan vi ju åka och slänga det först. Nu är faktiskt (nästan) allt uppgrävt, vilket känns skönt, men resterande "jord" i diket visade sig vara typ bara stenkross. Ska vi gräva DET för hand så kommer jag få hålla på i flera veckor, måste nog lik förbaskat ha tag i nån liten grävmaskin - den måste ju dock gå att köra med "på sidan" eftersom det är staket på andra sidan som vi ska ha kvar. Hmm.. Har ju heller ingen större lust att lägga ner någon jättepeng på att få det utgrävt, för en stor grävmaskin tar det säkert inte mer än en kvart, men där brukar det ju kosta rätt mycket för att bara få fram maskinen till tomten.

Nu är i alla fall eftersådden klar, och man kan väl säga att vi somnade rätt gott i går i alla fall, både jag och maken. Det ÄR ju så skönt att vara ute och greja, till och med när det är tämligen tråkiga sysslor som att räfsa (fast just idag kanske kroppen inte håller med helt och hållet, haha, en är lite stel minsann...).

Självklart måste man ju passa på att grilla lite med, när vädret ändå varit så skönt, det har blivit både spareribs och korvspett. Kanske, kanske att det slunkit ner någon liten öl med...

Nu hoppas vi på att den här veckan blir skön (och går fort) så vi kan njuta av vårvädret även nästa helg!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar